Graviditetsyoga

Gravidyogan är ett fantastiskt redskap som ger dig kraft, uthållighet, lugn och avslappning. Allt anpassat för att stödja dig under din graviditet, förlossning och även efter tiden med ditt nyfödda barn.

Gravidyogan stärker din kropp och ditt sinne. Din kroppsmedvetenhet ökar och du kommer i kontakt med din ANDNING en ovärderlig hjälp under förlossningen. Yoga ökar din kontakt med ditt barn.

Yogapassen innehåller mjuka rörelser kopplade till medveten djupandning, inre fokus och avspänning. Övningarna för ökad koncentration och uthållighet ingår också samt användning av enkla mantran (ljudvibrationer). Yogapassen avslutas med en längre djupavslappning och en meditation. Speciell rogivande yogisk musik kommer att spelas som hjälper dig att koppla bort spänning, stress och oro så att du kan känna ro och vila i dig själv.

Gravidyoga ökar tilliten till den egna inre styrkan vilket är till stor hjälp under både graviditeten och förlossningen. De fysiska övningarna stärker ryggen och bäckenbotten samt ökar energiflödet i kroppen. Andningsövningarna hjälper dig att syresätta både dig och barnet under värkarbetet och du får då lättare att hantera smärta.

Du får även ta del av råd och tips som stödjer dig under din graviditet, förlossning och första tiden tillsammans.

Varmt välkommen!

Marie Thurfjell, Leg barnmorska och certifierad Kundalinyogalärare.